Videos

VEM VILL VARA BARNSLIG

FRI TID  – TID FÖR FRIHET

Snart har en vecka gått sedan jag lämnade utställningen ”Vänskap och ett liv i symbios” och vackra Oslo med en viss sorg och vemod, även om jag känt mig kluven och längtat hem till min familj.Det har varit en intensiv vecka.

Hjulen har snurrat snabbt den sista tiden. Jag har fått möjlighet att möta nya spännande människor som generöst delat med sig av sina berättelser och jag slås av att vi är så fantastiskt lika oavsett språk och ursprung. Vi har påbörjat nya samarbeten som kommer att fortsätta att utvecklas och växa.

Jag har också träffat många norska konstnärer och vi har kunnat spegla oss i varandras historia och erfarenheter. Det har gett mig insikter och styrka att fortsätta min väg i mitt skapande. Jag känner att denna hösten är en brytpunkt och ett genombrott för mitt skapande. Jag har dock stundtals varit rädd att allt kommer för fort och att jag ska tappa inspirationen och lusten…….

I lördags var det dags igen för en av våra kreativa helger i våra lokaler på Q´ente. Nya nyfikna och förväntansfulla deltagare som skulle sätta sig själva i centrum och utforska sin egen väg till kreativitet

Jag är övertygad om att vi föds med förmåga att gå in i lust och inspiration samt släppa taget (det som barn gör när det leker) och att vi alla har förmågan att träna upp denna viktiga livsnödvändiga förmåga som får oss att må bra. Pablo Picasso som var teknisk fulländad vid 12 års ålder, sa vid ett tillfälle att det tog honom 50 år ta sig tillbaka till barnets uttryck när han målade.

Skapad av kursdeltagare
Skapad av kursdeltagare

Att få kontakt med sig själv, våga släppa taget och lägga upp färg på duken. Att få leka, iaktta, känna och fortsätta att lägga på mer färg.Det är att skapa utifrån sitt inre och sin egen känsla.


Skillnaden mellan en vuxen och ett barn är att den vuxne bär med sig erfarenheter, berättelser och sin historia som kan förmedlas via konsten på ett kreativt sätt.

Skapad av kursdeltagare

Att få vara med och skapa en kreativ miljö tillsammans med människor

som längtar att få prova något annat ger mig en enorm kraft och vila.

Jag känner tacksamhet och glädje för det liv jag valt.

Jag gläds också med alla som sätter sig själva i förarsätet

och tillåter sig en stund varje dag göra det som fyller dem med kraft och glädje.

Kika in på videon för att se hur inre bilder och kreativitet kan se utKlicka på helskärm för bättre upplevelse  <3

Välkommen till Dig själv!

Länkar till hemsida och facebook

http://www.qente.se
https://www.facebook.com/eva.wiren.9

 

FEST – SORG – KULTURKALAS – KONST – MÖTEN

Vardagens fulla potential

Sommaren börjar gå mot sitt slut och trots kvardröjande värme kan man förmimma att hösten smyger obemärkt in i vår vardag. Ett höstlöv som kanske singlar mot marken likt en människa som släpper tagen om livet. Semesterns alla fina upplevelser är förpassas sakta  till minnenas allé.

Foto: Eva Wirén Åstol 2015

Min sommar har utan tvekan varit generös och bjudit på livets hela färgskala likt min älskade palett i ateljen

Det har varit en kontrasternas sommar. Stark kärlek och glädje har samsats med förlust och sorg av nära.

Jag har dessutom fått möjlighet via min konst att möta människor jag aldrig skulle ha kommit i kontakt med annars och fått fina möten och insikter.

För mig är vardagen min viktigaste dag att våga leva den hela fullt ut och inte förpassa den tiden till semester, kurser eller resor. Jag är övertyagd om att det är i varje dag livet sker. Det är där vi hittar det vi behöver och det är där vi får våra utmaningar för växande. Att tillåta alla känslor och låta dem leva parallellt, att våga lyssna och känna är så viktigt för mig det är själva livet – VAR DAG.

Det ger mig mitt bränsle för att kunna uttrycka mig i ateljen och kanske ge andra människor tankar och känslor att ta vidare som ringar på vattnet.

Att ta sig tid att smyga på sig själv och vara uppmärksam, ger livet färg och mening varje dag. Att lyfta blicken lite högre att titta ner på mig själv och se varför alla de där små obetydliga stegen jag tagit, ibland obegripliga, nu helt plöstligt blir självklara det skapar mening och tacksamhet.

Jag önskar att alla tar livet på allvar och utnyttjar varje dag att bli den bästa, därmed inte sagt den gladaste eller lyckosammaste men kanske en dag att minnas, för att jag fick insikter jag har glädje av hela livet. Troligtvis fick jag dem via en utmanande händelse.